Fietskleding van topmerken voor super lage prijzen! - Gratis bezorging vanaf € 50 - 30-dagen retourgarantie

Gratis bezorging vanaf € 50 - 30-dagen retourgarantie

Blog

 1. Welke fietskleding per jaargetijde

  Welke fietskleding bij welke temperatuur

  De temperaturen beginnen langzaam te zakken en de eerste nachtvorst dient zich alweer aan. Natuurlijk wil jij je zomer “shape” nog even vasthouden. Hoe kun je het hele jaar door blijven fietsen?

  Fietskleding

   

  Een paar algemene tips voor het dragen van fietskleding 

  Draag lagen tijdens het wielrennen

  Door het dragen van meerdere lagen kun je tijdens jouw fietstocht de temperatuur goed regelen door lagen uit of aan te trekken. Ook ontstaat er een luchtlaag die zorgt voor isolatie.

  Bedek je hoofd

  De meeste warmte verlies je via je hoofd zorg dus voor een goede helmmuts. Ook in de zomer zorgt een dunne bandana ervoor dat er geen zweet in je ogen komt en je helm blijft ook langer schoon

  Koop een goede regenjas of regenvest

  Een dunne regenjas (met of zonder mouwen) beschermt niet alleen tegen de regen maar ook tegen wind en koude (handig bij een afdaling op hoge snelheid). Een regenjas mag dus in geen enkele fietsgarderobe ontbreken.

  Wielerkleding per temperatuur

  Welke wielerkleding moet je nu dragen bij welke tempe

  Lees meer »
 2. Fietsschoenen advies

  Waar moet je op letten bij het aankopen van fietsschoenen

  Fietsschoenen

  Met goede fietsschoenen haal je beter rendement uit je pedaalslagen, door efficiënte overbrenging van de spierkracht via de voet naar de pedalen. De schoen moet dan ook optimaal passen. Het is daarom belangrijk dat de fietsschoen goed aansluit maar niet te strak zit. Wel moet je er rekening mee houden dat voeten uitzetten bij warmte en tijdens langere ritten, dus moet er ruimte over zijn in een fietsschoen. Deze ruimte zorgt er ook voor dat je minder last hebt van koude voeten tijdens je winterrit.  De meeste moderne fietsschoenen kun je goed verstellen tijdens je rit, zodat je kunt spelen met de pasvorm. Voor een sprint kun je dan de schoenen nog even stevig aantrekken zodat je het maximale vermogen kunt benutten.

  Voor de sluiting zijn meerdere mogelijkheden

  • BOA-sluiting: Door middel van een ronde sluiting draai je de koorden strak die je schoenen meteen beter aan je voet laten aansluiten. Met een Boa sluiting kun je de schoenen nauwkeurig afstellen zelf tijdens het fietsen.
  • Gesp-sluiting: Met bovenste gesp-sluiting kun je de schoenen sneller strakker of losser maken.
  • Klittenband: Met klittenbandbevestiging plak j
  Lees meer »
 3. Core-training: 5 simpele oefeningen om beter op de fiets te zitten

  Core training voor fietsers

  Core-stability, een onderwerp die je waarschijnlijk al eens hebt zien langskomen. Wat is het en hoe kun je hierin verbeteren?

  Wat is core-stability?

  Uiteraard moet bij fietsen gedacht worden aan de beenspieren. Veel fietsers denken echter dat deze spieren de grootste prioriteit moeten krijgen: fout! Want een betere stabiliteit op de fiets betekent efficiënter fietsen. Kortom, een sterkere romp stabiliteit (oftewel core-stability) heeft vele voordelen. Dus: de spieren rondom het middenpunt (core) van je lichaam zorgen op dit manier voor stabiliteit (stability). Je core houdt grotendeels je diepe bil-, buik- en rugspieren in.

  Waarom core trainen?

  Om ervoor te zorgen dat je als wielrenner goed en stabiel op je zadel zit is een goede core-stability van uitermate belang. Indien je niet goed getrained bent met je core spieren, kan dit leiden tot disbalans en dus allerhande vervelende kwaaltjes. Als je core-stability onvoldoende is heb je daar nadeel van. Ook kan het trainen van je core-stability bij bepaalde blessures aan de rug en bovenbenen herstel bevorderen. Het gaat er bij fietsen ook om dat er een efficiënte controle en overbrenging van de fietskracht plaatsvindt; van de extremiteiten naar de romp en andersom. De bedoeling hiervan is dat een goed g

  Lees meer »
 4. Nieuw in ons assortiment: SPIUK

  Spiuk

  SPIUK, een merk van vrienden

  SPIUK is inmiddels reeds 20 jaar geleden door 3 vrienden opgericht. Elk deelde ze de passie voor sport, meer in het bijzonder: fietsen. Daarnaast vonden zij een mooie synergie tussen hun professionele achtergronden namelijk sales, marketing en finance. Kortom, bijzonder complementair met elkaar.

  Dit resulteerde dan ook dat SPIUK binnen korte tijd een referentie werd in de fietswereld. Haar doel is simpel: de beste prijs/kwaliteit verhouding aanbieden in combinatie met hoogwaardig design en selectie van materialen.

  De fietser staat centraal

  De klant staat centraal bij SPIUK, dat betekent dat er nauw wordt geluisterd naar de noden van haar doelgroep. Wanneer prototypes worden ontwikkeld, is dit altijd op basis van klanten input. De volgende stap is dat professionele renners de prototypes uitvoerig testen en waar nodig het design nog bijschaven. 

  Je merkt, het bedrijf gaan niet over een nacht ijs. Ze herhaalt dit proces voor alle verschillende fietsdisciplines aangezien elke discipline (triathlon, cyclocross, koersfietsen, MTB, …) een andere nood heeft qua fietskleding.

  Enkel de beste fietswinkels

  Het is pas na deze doortastende testing dat het fietsproduct daadwerkelijk in productie gaat. Distributie gebeurd dan weer naar hoogwaardige fi

  Lees meer »
 5. Ben jij klaar voor het nieuwe fietsseizoen?

  Voorjaar

  Langzaam maar zeker schakelen we (eindelijk!) over naar warmer fietsweer. De lente staat voor de deur, een heugelijke periode voor ons fietsers. Voor sommigen onder ons is het een verderzetting van het fietsen in de winter. Voor anderen komt de fiets van onder het stof vandaan om de eerste zonnestralen terug op te nemen. Het belangrijkste is dat we (weer) op de fiets gaan zitten en het nieuwe fietsseizoen zo soepel mogelijk opstarten. Wij geven je  enkele tips om het nieuwe wielerseizoen goed aan te vliegen.

  Zorg ervoor dat je fiets klaar is voor de lente

  In het geval dat je fiets al even geen daglicht meer heeft gezien, is het waarschijnlijk niet alleen je lichaam die klaargestoomd moet worden voor de lente. Ook je fiets kan dan de nodige aandacht gebruiken. Of wanneer je flink de winter hebt doorgefietst, dan zal het nodige zout, modder en vocht je fiets een moeilijke tijd bezorgd hebben. Geef daarom je fiets een goede lentebeurt. Laat de (binnen)banden, aandrijflijn en alle kabels controleren op slijtage en vernieuw waar nodig. Misschien ook het goede moment om je fietsketting of stuurlint eens te vervangen. Spring met een lekker én veilig gevoel terug op je fiets. Geef z

  Lees meer »
 6. Starten met wielrennen

  Denk je er over om te starten met wielrennen?

  StarteWelkom bij de club en welkom bij een nieuwe verslaving.

  Welkom in de wereld van snelheid. Welkom in de wereld van vallen en doorgaan alsof er niets gebeurd is. Welkom in de wereld van doorkachelen en het gat dicht rijden. Welkom in de wereld van de hongerklop en de man met de hamer. En welkom in de wereld van geparkeerd staan. Want ja je zal het allemaal mee maken en je zal er van gaan houden. Nog een paar kleine voorbereidingen en jij bent er helemaal klaar voor!

  Wat heb je allemaal nodig als je wilt starten met wielrennen?

  Want ja je zal het allemaal mee maken en je zal er van gaan houden. Nog een paar kleine voorbereidingen en jij bent er helemaal klaar voor!

  De Fiets 

  We beginnen met een open deur. Of als je er nog niet aan gedacht had ‘’een handige tip’’.

  Als je start met wielrennen dan is het natuurlijk handig om een fiets te hebben.

  Bij veel fiets speciaal zaken kan je een racefiets huren voor een paar tientjes per dag. Op deze manier kan je rustig voor jezelf uitvinden of fietsen een sport is voor jou. Het is natuurlijk zonde om een paar weekjes te fietsen en er dan achter te komen dat het niets voor jou is al denk ik dat je al snel niet meer

  Lees meer »