Denk je er over om te starten met wielrennen?

StarteWelkom bij de club en welkom bij een nieuwe verslaving.

Welkom in de wereld van snelheid. Welkom in de wereld van vallen en doorgaan alsof er niets gebeurd is. Welkom in de wereld van doorkachelen en het gat dicht rijden. Welkom in de wereld van de hongerklop en de man met de hamer. En welkom in de wereld van geparkeerd staan. Want ja je zal het allemaal mee maken en je zal er van gaan houden. Nog een paar kleine voorbereidingen en jij bent er helemaal klaar voor!

Wat heb je allemaal nodig als je wilt starten met wielrennen?

Want ja je zal het allemaal mee maken en je zal er van gaan houden. Nog een paar kleine voorbereidingen en jij bent er helemaal klaar voor!

De Fiets

We beginnen met een open deur. Of als je er nog niet aan gedacht had ‘’een handige tip’’.

Als je start met wielrennen dan is het natuurlijk handig om een fiets te hebben.

Bij veel fiets speciaal zaken kan je een racefiets huren voor een paar tientjes per dag. Op deze manier kan je rustig voor jezelf uitvinden of fietsen een sport is voor jou. Het is natuurlijk zonde om een paar weekjes te fietsen en er dan achter te komen dat het niets voor jou is al denk ik dat je al snel niet meer zonder kan.

Fietskleding

Naast de fiets is de kleding minsten zo belangrijk. Maar kleding is vaak duur en wat heb je eigenlijk allemaal nodig? Geheel in stijl van Bikewearoutlet.com behandelen we het vanaf het hoofd tot de tenen. Heb je vragen over kleding laat het ons weten via de Chat functie en wij helpen je er graag doorheen.

Bescherm je hoofd tijdens het fietsen

Misschien wel 1 van de meest belangrijke dingen die je moet aanschaffen. Een fietshelm is van groot belang om veilig op de fiets te kunnen zitten. Vooral als startende wielrenner kan je je nog wel eens vergissen in de snelheid die je maakt. Je rijd als beginnend wielrenner rond de 25 a 30 kmh en dan is het wel eens graaien naar de remmen en voor je het weet gaat het fout. Een echte racefiets helm herken je aan de aerodynamische vormgeving en zijn vaak lage gewicht. Een Fietshelm moet naadloos om het hoofd zitten. Meet de omtrek van je hoofd (net boven je wenkbrauwen en oren) om de juiste helm te vinden.

Bekijk fietshelmen >>>

Op de fiets wil je ook het beste zicht hebben. Een fiets bril is daarom geen overbodige luxe. Maar een fietsbril heb je niet alleen voor dagen dat de zon schijnt maar gebruik je je ook ter bescherming van je ogen. In de zonnige maanden beschermt de bril je tegen vliegen. Op de regenachtige dagen beschermt de bril je tegen opspattend water en op de overige dagen help de bril je beschermen tegen steentjes of zand. Je kan natuurlijk beginnen met een volledig aerodynamische bril maar als beginnend wielrennen volstaat de eerste weken een goede zonnebril vaak ook wel.

Bekijk fietsbrillen >>>

Fietsshirts en -jassen

Het belangrijkste van de fietskleding is dat het de warmte op je lichaam goed reguleert. Met een kwaliteit wielershirt zoals je die kan vinden in ons assortiment weet je zeker dat je een geweldige keuze maakt waar je jarenlang plezier van beleeft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wielershirt?

Een goed wielershirt zit als een tweede huid. Hij moet strak zitten en geen loshangede of wapperende delen hebben. Goede kwaliteit herken je aan elastische boord en wouwen. Je hebt de keuze uit een shirt met volledige rits of korte rits. Dit is erg persoonlijk, Het kan prettig zijn met aantrekken en om wat meer wind op je borst te krijg door de rits open te zetten.
Ook is het prettig om platte naden te hebben. Dit voorkomt irritatie op drukpunten en dat werkt weer niet samen met lange fietstochten.

Een beter kwaliteit shirt herken je ook aan de grippers (rubberen randjes in de mouw en onderkant van shirt). Deze grippers zorgen ervoor dat je shirt niet omhoog schuift. Niets is zo vervelend dan de hele tijd je shirt omlaag trekken of om met een blote rug te zitten.

Deze opties gelden onder andere ook voor een jas of jersey. Het moet warmte voldoende afvoeren en vocht zo snel mogelijk laten verdampen.

Fiets handschoenen

Hanschoenen zijn geen overbodige luxe. Handschoenen hebben meerder functies. Het beschermt je bij vallen (Als je valt ga je altijd met je handen eerst naar de grond) en voorkomt zo lelijk schaafwonden of meer. Daarnaast helpt het (doormiddel van Gel pads) om de schokken te absorberen. Vooral als beginnende wielrenner zal je in het begin pijn krijgen in de ellenbogen.

Handschoenen heb je met volledige bedekte vingers natuurlijk voor de koudere dagen en de handschoenen zonder vinger bedeking. In de zomer is de laatst natuurlijk altijd voldoende

Een goede handschoen herken je aan voldoende grip, dikke gelpad en bijna naadloze kwaliteit.

Fietsbroeken

Je kent ze wel, de broeken met zeem (kussentje onder het zitvlak). Geen overbodige luxe tijdens een lange rit. Je hebt broeken ( Bibshorts) met bretels. Deze komen het meeste voor en zijn erg handig tijdens het fietsen buiten. Door de bretels hou je de broek omhoog als je krom zit op de fiets. Daarnaast beschermt het je onderrug tegen regen, wind en kou.

Net als bij het shirt is het belangrijk om een broek te kopen met platte naden. Vooral onder je zitvlak zal een hogere / dikke naad binnen een paar kilometer gaan irriteren.

De zeem in je broek is erg persoonlijk. Als beginnende wielrenner kan de zeem niet dik genoeg zijn. Hiermee kan de flink wennen aan de lange zit zonder veel pijn achteraf te krijgen. Een dikke zeem maakt de eerste honderd kilometers comfortabel.

Fietsschoenen

Vraag bij de fiets speciaal zaak of ze normale trappers op de fiets kunnen zetten. Je kan nu gewoon je eigen schoenen aan en dat voelt als beginner ook een stuk comfortabeler. Bedenk dat je altijd nog eens een fiets kan huren met speciale fietsschoenen en klik pedalen.

Met klikpedalen en speciale fietsschoenen heb je de mogelijkheid om meer kracht te zetten. Je duwt dan niet alleen de trappers maar kan ze ook omhoog trekken. De maat van de fietsschoen is anders dan je eigen schoenmaat. In de meeste gevallen moet je als fietsschoen 2 maten groter bestellen dan je nu draagt.

Heb jij nog opmerkingen over? Zijn we nog iets vergeten of zien we iets helemaal over het hoofd? Laat het ons weten door te reageren.